LUISTER

MINI PODCAST de verdwenene

Deel 1

Lot Vekemans praat over hoe het idee voor haar nieuwste roman De Verdwenene ontstond.

opname en edit door Rahul Gandolahage

MINI PODCAST de verdwenene

Deel 2

Hoe locaties mede het verhaal bepaalden. Lot Vekemans praat over de invloed van de locaties tijdens haar reizen naar Canada voor haar nieuwste roman De Verdwenene.

opname en edit door Rahul Gandolahage

MINI PODCAST de verdwenene

Deel 3

Bestaat er een verschil tussen goed en fout verdwijnen? Lot Vekemans praat erover in de derde aflvering van de mini podcast over haar nieuwste roman De Verdwenene.

opname en edit door Rahul Gandolahage

MINI PODCAST de verdwenene

Deel 4

Kun je loskomen van knellende familiebanden? Lot Vekemans praat erover in de vierde aflevering van de mini podcast over haar nieuwste roman De Verdwenene.

opname en edit door Rahul Gandolahage

MINI PODCAST de verdwenene

Deel 5

Kan het lot genadig zijn? Lot Vekemans praat erover in de vijfde aflevering van de mini pocast over haar nieuwste roman De Verdwenene.

opname en edit door Rahul Gandolahage

MINI PODCAST de verdwenene

deel 6

Lot Vekemans leest voor uit haar nieuwste roman De Verdwenene.

opname, interview en edit door Rahul Gandolahage

 

desnoods

Stemmencompilatie door Lot Vekemans met Agnes Bergmeyer, Kim Zoutendijk, Eric Vliegenberg, Annemarie van Haren, Cees Vossen en Jeroen Windhorst.

IN DE MEDIA

PANORAMA ZONDAG

Radio – 19 februari 2023

Te gast bij Hans Smit bij het programma Panorama Zondag van NPO radio klassiek waar zich naar aanleiding van 5 kunstwerken een prettig gesprek ontwikkelt.

 

NRC

Boekrecensie door Judith Eiselin

Dankzij het dwingend perspectief in deze roman, die krachtige dialogen biedt van personages die elkaar nauwelijks leren kennen, ga je dingen normaal vinden die dat niet zijn. ****

 

NOOIT MEER SLAPEN

Radio – 25 februari 2021

In gesprek over de roman ‘De Verdwenene’ en de noodzaak zelf weer te verschijnen in het centrum van je eigen wereld. Interview door Pieter van der Wielen. Februari 2021.”

 

THEATERKRANT

interview

Interview door Annet Veenstra over Niemand wacht op je.

VOLKSKRANT

Krant interview

Interview door Herien Wensink met Lot Vekemans over de wereldwijde toernee van haar successtuk Gif dat bijna negentig versies wereldwijd kent en in 20 talen is vertaald.

NOOIT MEER SLAPEN

Radio – 31 januari 2018

Interview door Pieter van der Wielen met Lot Vekemans in een van de beste interviewprogramma’s van Nederland, waar gasten nog de tijd krijgen en een uur bevraagd worden. Januari 2018 nar aanleiding van haar toneel en de voorstelling “Niemand wacht op je”

 

DER SPIEGEL

Boekrecensie

“In haar eerste roman verrast ons de zeer succesvolle toneelschrijfster met een serene, bijna sprookjesachtige toon – en vertelt een verhaal vol van verschrikkingen en zielenpijn. Wonderlijk-grandioos.”

Wolfgang Höbel in Der Spiegel over Een Bruidsjurk uit Warschau.

TROUW

Krant interview

Interview door Hanny Alkema met Lot Vekemans over haar toneeltekst Truckstop dat als een van de weinige Nederlandse theaterteksten een heropvoering in eigen land kreeg. Het stuk wordt nog steeds internationaal gespeeld en was in 2017 onderdeel van de officiële selectie van Festival Avignon.