[:nl]Kom vanavond met verhalen is een voorleesboek voor volwassenen, naar een idee van Mabel van Oranje en samengesteld door Robert Alberdingk Thijm en Joost Röselaers.

In het hart van de winter, als de dagen het kortst zijn, wordt in alle culturen, sinds ver voor het begin van onze christelijke jaartelling, feest gevierd als de dagen weer langer worden en het zonlicht terugkeert. En bij dat feest horen verhalen. De oude Egyptenaren verhaalden over de geboorte van de zonnegod Osiris, de Grieken noemden hem Helios. De Kelten hadden Belenos, de Chinezen Xihu, de Perzen vertelden over Mithras. Het zijn verhalen over hoop en verbondenheid, om ons eraan te herinneren dat het goede zal overwinnen, over het wonder dat er altijd een nieuw begin is.

Kom vanavond met verhalen bevat vijftien hartverwarmende, waargebeurde verhalen van meestervertellers voor aan de kersttafel, rond de kerstboom of gewoon voor bij de centrale verwarming. Want wat is een mooier cadeau om door te geven dan een kerstverhaal? Een van de verhalen is van Lot Vekemans, de andere bijdragen zijn van Robert Alberdingk Thijm, Mano Bouzamour, Adriaan van Dis, Coot van Doesburgh, Margreet Dolman, Maria Goos, Dominee E. Gremdaat, Boris van der Ham, Marcia Luyten, Marion Pauw, Gijs Scholten van Aschat, Jan Terlouw, Nelleke Viëtor en Nicoline Wisse Smit.

Het boek ligt vanaf 21 november in de boekhandel en is ook online te koop bij onder meer Uitgeverij Balans.

Voor meer informatie of een interviewverzoek kunt u contact opnemen met Uitgeverij Balans, Sylvie Steffers E s.steffers@uitgeverijbalans T 020 261 8930[:]