[:nl]Op 20 januari vond de boekpresentatie plaats van de verzamelbundel ‘GIF en ander toneelwerk’ van Lot Vekemans. Maar liefst 600 pagina’s toneelwerk zijn in deze bundel bijeen gebracht , verdeeld over acht toneelteksten, te weten Truckstop, Zus van, Judas, Ledacourt, Gif, Vals, Niemand wacht op je en Momentum. Annette Embrechts schreef een prachtig en persoonlijk voorwoord. Waarin ze onder meer zegt:

“Ik wist toen nog niet dat in het hoofd van Lot een universum aan stemmen, thema’s en gebeurtenissen lag te gisten, dat in de relatieve luwte van een landelijke omgeving tot een heus toneeloeuvre zou kunnen uitgroeien. In kleine groepjes kwamen ze tevoorschijn. Ongekunstelde personages, herkenbaar en aanraakbaar, die vaak in een sobere setting dromen van veranderingen en visioenen uitdenken waarin ze moedige keuzes maken. Ondertussen zijn ze vooral bezig met het stillen van de pijn van het bestaan en het zich wapenen tegen de grillen van het lot.”

Het boek is uitgegeven door uitgeverij International Theatre & Filmbooks en online te  bestellen via IT&FB en Bol.com of via je eigen boekhandel.[:]