In september 2023 starten de repetities voor de nieuwe toneeltekst BLIND, geschreven door Lot Vekemans. Met deze tekst maakt Vekemans ook haar regiedebuut.

De voorstelling wordt geproduceerd onder de vlag van Matzer Theaterproducties. De cast bestaat uit de ervaren acteurs Jose Kuijpers en Helmert Woudenberg. Deze combinatie van talent belooft een interessante dynamiek op het podium te brengen.

Een vader en een dochter leven al jaren met elkaar in onmin. 
Hij is een trotse bejaarde met een groot ego en woont in een afgesloten en beveiligde enclave waar mensen zoals hij – wit, succesvol en ooit invloedrijk – zich hebben teruggetrokken in reactie op de veranderde samenleving.

Zij heeft die samenleving omarmd en mede vormgegeven. 
Zij wijst alles af waar hij voor staat. 
Hij verwijt haar een gevaarlijk idealisme, 
Zij verwijt hem superioriteit denken. 
In alles staan ze lijnrecht tegenover elkaar. 
De verwijdering lijkt onoverbrugbaar.

In BLIND botsen twee wereldbeelden in een van oorsprong sterke familieband. Hoe ga je om met ideologische verschillen? Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? In BLIND schetst Vekemans een afgesloten universum die metafoor is voor heel veel omheinde plekken op de wereld. Plekken waar sommigen mensen binnen mogen komen en anderen niet. Maar wat gebeurt er als we het samenleven niet kunnen ontvluchten? Is er een mogelijkheid om elkaar te naderen zonder dat je het met elkaar eens hoeft te worden?

De première van “BLIND” is gepland op 21 oktober en zal plaatsvinden in de Verkadefabriek in Den Bosch.